Μαλακά Κρακελέ Μπισκότα Μανταρινιού

Ο Ιανουάριος είναι αδιαμφισβήτητα ο μήνας των εσπεριδοειδών και στο foodouple.gr λατρεύουμε αυτά τα φρούτα. Αυτή την φορά καταπιανόμαστε με το μανταρίνι, με λίγο αλευρι και βούτυρο φτιάχνουμε τα πιο μοσχοβολιστά μπισκότα που θα βρεις! Όμως επειδή εκτός της γευσης ρόλο παιζει και η εικόνα, κάναμε τα μπισκότα κρακελε. Ενα πεντανόστιμο έργο τέχνης.

Η συνταγή όπως πάντα είναι εύκολη, οικονομική και μπορεί ο καθένας να τα κάνει. Σε κάθε περίπτωση το μανταρίνι, μπορεί να αντικατασταθεί με πορτοκάλι, λεμόνι ή και γκρέιπφρουτ ενω αν θέλουμε να αποφύγουμε την περιττή ζάχαρη, απλώς δεν κάνουμε το βήμα για το κρακελέ σχέδια. Πάμε να δούμε τα υλικά:

Υλικά (για 20-25 μπισκότα):

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 αυγά
  • 150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κτσ χυμό μανταρίνι
  • ξύσμα απο δυο μανταρινια
  • χρωμα ζαχαροπλαστικης πορτοκαλί ή 1 κτγ κόκκινο χρώμα και 1/2 κίτρινο
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ, βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη να χτυπηθούνε καλά μέχρι να γίνουν ένα ασπρισμένο μίγμα.

Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ανακατεύουμε το χρώμα με τον χυμό και τον προσθέτουμε και αυτά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μίγμα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ, μέχρι να έχουμε την υφή μια ζύμης αρκετά αφράτης και χρώματος πορτοκαλί .

Σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε την άχνη. Σχηματίζουμε ομοιόμορφα μπαλάκια και τα κυλάμε στην άχνη.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετούμε αραιά τα μπισκότα με την άχνη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: