
Υπάρχουν στην παρέα μας άνθρωποι ερωτευμένοι με τον καφέ; Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν όταν ολοκληρώνουν το γεύμα τους λίγο καφέ να αλλάξουν την γεύση τους; Πόσοι από εσάς είστε λάτρεις της Ιταλικής κουζίνας και κουλτούρας;
Αυτές είναι οι ερωτήσεις που απαντήσαμε στο foodouple.gr όταν δημιουργήσαμε αυτό το γλυκό. Πρόσφατα κληθήκαμε να σχεδιάσουμε ένα μενού, ιταλικού προσανατολισμού και σκεφτόμασταν τι γλυκό να φτιάξουμε ωστε να ολοκληρώσουμε το δείπνο μας. Πήραμε λοιπόν, μια κλασσική γρήγορη συνταγή και την παντρέψαμε με τον καφέ και την δημιουργικότητα μας. Συνταγή για κορμό με γεύση καπουτσίνο, αυστηρά για ενήλικες
Υλικα:
150 γρ καπουτσίνο στιγμής σε σκόνη
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ μπισκότα τύπου πτι μπέρ
50 Ml γάλα της προτίμησης σας
110 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε μπαίν μαρι ή και στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε το βούτυρο μας. Θα πρέπει το βούτυρο μας να είναι εντελώς λιωμένο για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία μας. Σε αυτό το σημείο να πούμε οτι φυσικά θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε το βούτυρο στο μίξερ και να το κάμουμε εκεί αλλά θα χρησιμοποιούσαμε παραπάνω σκεύη.
Στην μπασίνα που ειναι το βούτυρο , προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και με την βοήθεια ενός σύρματος ομογενοποιούμε .
Προσθέτουμε την σκόνη καπουτσίνο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ενιαία κρέμα που μοσχοβολά καφε. Σε αυτό το σημείο καλο είναι να δοκιμάσουμε με ένα κουτάλι ώστε να δουμε αν χρειάζεται περισσότερη άχνη σύμφωνα με τις γεύσεις μας .
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε το γάλα μας και βουτάμε σε αυτό τα μπισκότα μας και μόλις μαλακώσουν σχετικά και τα προσθέτουμε στο μίγμα του βουτύρου σε μικρότερα κομμάτια. Επαναλαμβάνουμε με όλα τα μπισκότα και ανακατεύουμε με την βοήθεια μιας μαριζ το μιγμα ωστε η κρέμα να καλύπτει όλα τα μπισκότα
Σε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε το μίγμα μας και το πλάθουμε σαν σαλάμι. Εναλλακτικά μπορούμε να το βάλουμε σε φόρμα . Σκεπάζουμε και με ενα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον δυο ώρες.
Αφαιρούμε απο την κατάψυξη οταν είναι να σερβίρουμε, φροντίζοντας να το εχουμε αφήσει για λίγα λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου