Χαλβάς ταχινιού (μακεδονικός) με oreo

Όλοι σας γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι για εμάς να κάνουμε σπιτικές συνταγές και να φτιάχνουμε τα πάντα στην δική μας κουζίνα για να είμαστε βέβαιοι για την ποιότητά τους!

Πέρυσι για πρώτη φορά δοκιμάσαμε να φτιάξουμε χαλβά ταχινιού, με διάφορα γλυκαντικά μέσα, ζάχαρη, μέλι, πετιμέζι, μελάσα πολλές φορές μέχρι να καταλήξουμε στην δική μας συνταγή! Μια συνταγή που να φτιάχνει τον χαλβά όπως αρέσει σε όλους μας! Μαστιχωτό, μεστό και ακαταμάχητο!

Φέτος, προσθέσαμε και μπισκότα στον χαλβά μας και φτιάξαμε ένα τέλειο νέο προϊόν , που όμοια τους βρίσκεις στα καλύτερα ντελικατεσεν!

Υλικά:

  • 700 γρ ταχίνι
  • 500 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 ml νερό
  • 2 κτσ γλυκόζη
  • 100 γρ μπισκότα τύπου oreo

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το ταχίνι μας.

Σε ενα τηγάνι ή μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και την γλυκόζη. Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή φωτιά και μόλις κοχλάσει χαμηλώνουμε στο μισό.

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καραμελωσει το μίγμα δηλ για περίπου πέντε λεπτά! Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα θα έχει αλλάξει χρώμα, προς το κίτρινο και θα έχει πήξει!

Ρίχνουμε την καραμέλα σε δόσεις, μέσα στο σκεύος με το ταχίνι ανακατεύοντας συνεχώς. Από την πρώτη κ όλας δόση η υφή του ταχινιού θα έχει αλλάξει και θα δημιουργεί ίνες!

Όταν ρίξουμε και την τελευταία καραμέλα, ο χαλβάς θα έχει ήδη σώμα!

Στο μούλτι, χτυπάμε τα μισά ορεο σε σκόνη.

Στην μακρόστενη φόρμα του κέικ, απλώνουμε μεμβράνη! Ρίχνουμε στον πάτο τα μισά τριμμένα μπισκότα, προσθέτουμε τον μισό χαλβά και φροντίζουμε να πάει σε όλο το μήκος της φόρμας. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα και τον υπόλοιπο χαλβά

Στολίζουμε με μπισκότα σε κομμάτια και αφήνουμε στην μεμβράνη σκεπασμένο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει μεταφέρουμε στο ψυγείο όπου και διατηρείτε για καιρό

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: