
Η φράουλα στην καλύτερη της εποχή, μας δίνει πάντα πολλές και νόστιμες συνταγές!
Σήμερα στο foodouple.gr θα βρείτε συνταγή για το πιο φραουλένιο και ανοιξιάτικο κέικ ! Όλα τα αρώματα και η γλύκα της φράουλας, σε ένα αφράτο κέικ που με την βοήθεια λίγων σταγόνων κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής έχεις το νέο σου red velvet έτοιμο σε σαράντα λεπτά!
Υλικά:
- 200 ml ηλιέλαιο
- 200 ml χυμός φράουλα
- 10 φράουλες πολτό
- 150 γρ ζάχαρη
- 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 10 γρ baking Powder
- 3 αυγα
- Λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- ψηφίδες σοκολατας φράουλα
Εκτέλεση:
Περνάμε τις φράουλες στο μουλτι να γίνουν πολτός
Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τον πολτό, τον χυμό, το λάδι και τα αυγά και χτυπάμε ελαφρώς
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το χρώμα και χτυπάμε για λίγο ακόμα!
Προσθετουμε το αλευρι και το banking powder και χτυπάμε ελαφρώς! Καλό θα ηταν το αλεύρι να το ρίχνουμε ελεγχόμενα ώστε να δούμε την κλασσική σύσταση του κεικ.
Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο . Σε περίπτωση που προτιμάτε να ψήσετε στις αντιστάσεις, επίσης σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσσαια σχάρα στους 200 βαθμούς για λίγο παραπάνω από μια ώρα .
Μόλις το κέικ μας κρυώσει και ξεφορμαριστεί , λιώνουμε τις ψηφίδες φράουλας σε μπαιν μαρί, ανακατεύουμε με λίγο γάλα να αραιώσει η σύσταση του και περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο