
Ποιο είναι αυτό το σνακ που ανυπομονούσες να πάρεις από το κυλικείο του σχολείου; Για εμάς σίγουρα το κρουασάν ζαμπόν τυρί! Μια premium ζαμπονοτυρόπιτα σε φύλλο σαν κρουασάν συνήθως με μπεσαμέλ!
Προσπαθήσαμε και ξαναπροσπαθήσαμε και ξαναπροσπαθήσαμε και τελικά τα κατάφεραμε! Φτιάξαμε ένα σνακ τόσο λαχταριστό που μπορεί και να φάγαμε μια ολόκληρη φουρνιά!
Υλικά:
- 200 ml χλιαρό γάλα
- 100 ml ηλιέλαιο
- 7 γρ μαγιά ξηρη
- 1 κτγ αλάτι
- 1 κτσ ζάχαρη
- 550 γρ αλεύρι
- 5 φετες ζαμπόν
- 5 φέτες τυρί
- 50 γρ βούτυρο
για την μπεσαμέλ :
- 50 ml ηλιέλαιο
- 50 γρ αλεύρι
- 150 ml γάλα
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη την μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρώς! Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αλάτι κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα! Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι , προσέχοντας να δημιουργήσουμε μια ζύμη πολύ αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε στην λεκάνη σκεπασμένο το ζυμάρι μας για να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας , χωρίζουμε σε οκτώ μπαλάκια και αφήνουμε σε ένα ταψί για αλλά δέκα λεπτά σκεπασμένα να διπλασιαστούν.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αλεύρι μας και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν σαν σε κρέμα! Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς στο μάτι μέχρι να γίνει μια κρέμα μπεσαμέλ!
Παίρνουμε ένα ένα τα μπαλάκια και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη όσο πιο τετράγωνο μπορούμε, σε πάχος περίπου ένα εκατοστό και βουτυρώνουμε!
Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά μπεσαμέλ, και επάνω ζαμπόν και τυρι. Κλείνουμε δεξιά και αριστερά από την μακρόστενη πλευρά και ρολάρουμε από την στενή πλευρά. Πιέζουμε ελαφρώς το ρόλο μας να γίνει πιο πλατύ.
Με ενα μαχαίρι κάνουμε δύο χαρακιές στην επιφάνεια του κρουασάν και προαιρετικά αλείφουμε ένα αυγό.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στους αέρα ή 200 πάνω κάτω