Σεμιφρέντο με γιαούρτι και σοκολάτα

Σε πείσμα των καιρών και των εκλογών στο foodouple.gr προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις ανάγκες μιας οικογένειας, το summer body και την οικονομία!

Αυτή είναι και η αφορμή της δημιουργίας ενός τέτοιου γλυκού, που είναι φιλικό για κάθε μέλος της οικογένειας καθώς οι γλυκαντικές ουσίες είναι περιορισμένες, η σοκολάτα κυριαρχεί και το γιαούρτι φέρνει το καλοκαίρι πιο κοντά!

Υλικα:

  • 200 γρ μπισκότα πτι μπερ ή digestive
  • 150 γρ βούτυρο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ κουβερτούρα
  • 200 γρ γιαούρτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει σε ένα κατσαρολάκι ή τα μικροκύματα, να λιώσει.

Στο μουλτι χτυπάμε τα μπισκότα μας να γίνουν σκόνη.

Στο ταψί ή την ταρτιέρα μας στρώνουμε τα μπισκότα μας και ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι να έχουν υφή βρεγμένου χώματος!

Σε ενα κατσαρολάκι, βάζουμε τη. Κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί -προσοχή όχι να βράσει! Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα μας ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει κρέμα!

Αφήνουμε λιγο την γκαναζ να κρυώσει και προσθέτουμε το γιαούρτι . Ανακατεύουμε για ενα λεπτό να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Περιχύνουμε πάνω από τα μπισκοτα και παγώνουμε τουλάχιστον για δύο ώρες!

Διακοσμούμε με σαντυγι , μπισκότα ή ότι άλλο μας αρεσει

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: