Νηστίσιμος λευκός κορμός

Η περίοδος της νηστείας είναι ίσως η πιο απαιτική περίοδος για να εκτελέσεις ένα γλυκό! Η κατάσταση δυσκολεύει ακόμα πιο πολύ όταν το γλυκό αυτό αφορά κέρασμα, επιδόρπιο σε εορταστικό γεύμα αλλά ακόμα και στην περίπτωση ενός χορτοφαγικού lifestyle που ωστόσο οφείλει να είναι και foodie! Κάπως έτσι δημιουργήθηκε αυτός ο χορτοφαγικός κορμός με μόλις τρία υλικά,πολύ γρήγορη εκτέλεση και βαθειά γεύση!

Υλικα:

  • 250 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ βούτυρο καρπών
  • 300 γρ μπισκότα τύπου ορεο
  • 3 κτσ ζάχαρη άχνη προαιρετικά

Εκτέλεση:

Παγώνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε σαντιγί, για περίπου 5 λεπτά στο μίξερ μας! Προσθέτουμε κάτι επιλογήν και την άχνη ζάχαρη!

Μολις η κρέμα μας σταθεί, προσθέτουμε και το βούτυρο καρπών και χτυπάμε μαζί για ένα λεπτό ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν!

Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τα μπισκότα μας και τα προσθέτουμε το μίγμα!

Ανακατεύουμε καλά! Σε μια λαδόκολλα απλώνουμε το μίγμα μας και ρολάρουμε ώστε να έχουμε ένα μακρόστενο σαλάμι!

Καταψύχουμε για δύο ώρες και απολαμβάνουμε semifredo!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: