Carrot cake με καρύδα και κρέμα

Το κέικ καρότου είναι ένα ξενόφερτο γλυκο, στα πλαίσια των Αμερικανικών κέικ και συνήθειων . Στην παραδοσιακή του μορφή έχει καρότο, καρύδια και διάφορα μπαχαρικά. Frosting εχει και στην αμερικανική εκδοχή όμως συνήθως με τυρί κρεμα και γλυκαντικά.

Η foodouple.gr εκδοχή είναι πιο εξωτική γιατί εμπλουτίζεται με καρύδα και με την βοήθεια της κλασσικής βελούδινης σαντιγί έρχεται και κατακλύζει τους γευστικούς κάλυκες απο άκρη σ άκρη της στοματικής κοιλότητας. Η βάση του κείκ είναι η κλασσική εκδοχή του foodouple.gr κέικ , όμως το αποτέλεσμα είναι ενα κέικ ψυγείου που θα φτιάχνετε κάθε εβδομάδα

Υλικά ( για μια κλασσική φόρμα κέικ) :

  • 3 καρότα
  • 3 αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 200 ml χυμός πορτοκάλι
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 500 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κτγ baking powder
  • ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
  • κανέλα
  • 150 gr καρύδα τριμμένη
  • 300 γρ κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:

Τρίβουμε τα καρότα και τα στίβουμε καλά, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους .

Προθερμένουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον άερα ή στους 200 στις αντιστάσεις.

Τοποθετούμε την κρέμα μας στο ψυγείο.

Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε τα υγρά: Χυμό, ηλιέλαιο και αυγά. Προσθέτουμε και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπεκιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε και την κανέλα. Προσθέτουμε τα 100 γρ καρύδας και τα τριμμένα καρότα.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα αλλά με το χερι καθώς δεν θέλουμε να σφίξει το μίγμα .

Σε μιά αλευροβουτυρωμένη φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι στο τέστ με το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό . Προσοχή: στα πρώτα 30 λεπτά, δεν ανοίγουμε για κανένα λόγο το φούρνο μας .

Βγάζουμε την κρέμα απο το ψυγείο και την χτυπάμε στο μίξερ παγωμένη . Ρίχνουμε και την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε μέχρι να γίνει μια σαντιγί σφιχτή. Ανακατεύουμε με την υπόλοιπη καρύδα στην σαντιγί .

Μόλις το κέικ μας κρυώσει καλα, απλώνουμε την κρέμα γύρω απο το κέικ. Το κέικ συντηρείται στο ψυγείο

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: