Ψαρόσουπα αβγολέμονο

Παραδοσιακή, νησιώτικη, ζουμερή, κλασσική, μαμαδίστικη ψαρόσουπα αβγολέμονο. Δεν τελειώνουν οι επιθετικοί προσδιορισμοί για αυτή τη σούπα. Άλλοι που θα ταίριαζαν θα μπορούσαν να είναι, εύκολή, χορταστική, καυτή, λεμονάτη, ξεχωριστή και γενικά μια νέα αλλά τόσο vintage συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδία σας σώσει στα επόμενα Κυριακάτικα αλλά και εορταστικά no meat μαγειρέματα. Στην εκτέλεση, θα βρείτε bonus και το never fail αβγολέμονο μας

Υλικά ( για 4 έως 6 άτομα):

  • 1 κιλό μπακαλιαράκια
  • 2 μέτριες πατάτες
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 5-6 κλωναράκια σέλινο
  • 200 γρ ρύζι γλασσέ
  • 2 αυγά
  • χυμός από ένα λεμόνι(ή και οσο λεμονάτο σας αρέσει)
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, νερό (περίπου 2 λίτρα)

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα μπακαλιαράκια με τα λαχανικά μας και λίγο ελαιόλαδο να βράσουν για 20 λεπτά δυνατή φωτιά ή σε 35 λεπτά μέτριας φωτιάς. Έχουμε κόψει τα λαχανικά μας σε μικρές μερίδες, καθώς τα μπακαλιαράκια βράζουν πολύ γρήγορα.

Μόλις βράσει η σούπα μας σουρώνουμε ψαρικά και λαχανικά και αφήνουμε τον ζωμό να συνεχίζει να μαγειρεύεται. Αν θέλουμε μπορούμε να καταναλώσουμε και σε αυτό το στάδιο την σούπα μας , αλλά πιστέψτε μας αξίζει τον κόπο να εκτελέσουμε και τα υπόλοιπα βήματα!

Στον ζωμό που βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Για να φτιάξουμε το απόλυτο never fail αβγολέμονο ακολουθήστε το παρακάτω tip:

Έχουμε τα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου, στύβουμε το λεμόνι μας και τα ρίχνουμε στο μούλτι . Αλατίζουμε και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε μια κουταλιά απο το ζωμό στο μείγμα του μούλτι και χτυπάμε ξανα να ομογενοποιήθουν και να αφρατέψουν μέχρι να γίνουν κρέμα. Αποσύρουμε το ζωμό από την φωτιά, ρίχνουμε σε αυτό το αυγολέμονο και ανακατεύουμε , πιάνοντας την κατσαρόλα από τα χερούλια και οχι με κουτάλα. Δεν ξαναβάζουμε στο μάτι. Το αποτέλεσμα είναι ένα παχύ, κρεμώδες αυγολέμονο που δεν κόβει ποτέ!

Σερβίρουμε στην σούπα μας , με ή χωρίς τα λαχανικά και το ψάρι. Τα λαχανικά όπως και τα ψαρικά μπορούν να διαφέρουν ανάλογα με τα γούστα και τις γεύσεις του καθενός.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: