Αυτή την εκδοχή του monkey bread πιθανότητα δεν την έχεις ξαναδεί. Είμαστε συνηθισμένοι, με τον όρο monkey bread να βρίσκουμε ένα γλυκό, κολλώδες ζυμαράκι, κάτι ανάμεσα σε cinammon rolls και λουκουμάδες. Βέβαια αυτή την foodouple.gr εκδοχή του, το αποκαλούν monkey bread γιατί πέφτεις πάνω της σαν μαϊμού! Σήμερα, θα το κάνουμε να θυμίζει pizza στην γεύση, όπως πάντα με πολύ λίγα υλικά, εύκολα και πολύ νόστιμα!

Υλικά:

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 220 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1 κ.τ.γ. ζάχαρη
  • 5 κ.τ.σ. σπορέλαιο
  • 300 γρ σάλτσα για πίτσα της αρεσκείας μας
  • 300 γρ τριμμένη μοτσαρέλα

Ξεκινάμε με το ζυμάρι. Σε μια κούπα με χλιαρό νερό βάζουμε την ζάχαρη και την μαγιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 5-10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μίγμα της μαγιάς, το αλάτι και το σπορέλαιο, ανακατεύουμε και ξεκινάμε να ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο ελαστικό ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται παραπάνω υγρασία προσθέτουμε παραπάνω σπορέλαιο. Το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Παίρνουμε το ζυμάρι μας και μια φόρμα του κέικ την οποία έχουμε λαδώσει. Με τα χέρια μας κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο στην φόρμα του κέικ μέχρι να έχουμε μια στρώση. Ρίχνουμε από πάνω σε όλη την επιφάνεια 100 γρ μοτσαρέλα και 100 γρ σάλτσα. Συνεχίζουμε να κάνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης με τα χέρια μας και τα τοποθετούμε από πάνω μέχρι να δημιουργήσουμε μια δεύτερη στρώση και ρίχνουμε επίσης σε όλη την επιφάνεια 100 γρ μοτσαρέλα και 100 γρ σάλτσα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ακόμα μία φορά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου ανάλογα και με τον φούρνο μας.

Ξεφορμάρουμε με προσοχή αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο.

Δημοφιλή τώρα