Pasta με καπνιστό τόνο και σαρδέλες

Μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα πρέπει να τρώμε ψάρι, όμως το να νομίζουμε ότι ένα ψάρι δεν μπορεί να γίνει λαχταριστό είναι κάτι που τα μοντέρνα νοικοκυριά δεν θα έπρεπε να απασχολεί. Εδώ, την λύση την δίνουν δυο ταπεινές κονσέρβες, μια καπνιστού τόνου και μια σαρδέλας, που παντρεύονται με ζυμαρικά και κόκκινη σάλτσα! Τόσο εθιστική που κάνεις δεν μπορεί να φάει μόνο ένα…πιάτο !Τόσο καλή που θα μπορούσες να την είχες βρει σε ένα πολύ κάλο Βενετσιάνικο εστιατόριο!

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ fusilli ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 1 κονσέρβα καπνιστού τόνου
  • 1 κονσέρβα σαρδέλες σε ηλιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ χυμό ντομάτας
  • 20 γρ ελαιολαδο
  • αλάτι- πιπέρι
  • νερό για τα ζυμαρικά και την σάλτσα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ή μια σωτέζα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο από τον τόνο ή τις σαρδέλες, και ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν . Προσθέτουμε την μισή κονσέρβα τόνου και 2-3 κομμένες σε μικρότερα κομμάτια σαρδέλες να σωταριστούν επίσης. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε, και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, στην σάλτσα μας. Αν έχει προηγηθεί ο βρασμός των ζυμαρικών το νερό που θα προσθέταμε στην σάλτσα θα μπορούσε να είναι και από αυτό, καθώς έχει αρκετό άμυλο από τα ζυμαρικά μας και θα δέσει την σάλτσα πιο γρήγορα

Μόλις δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε και τον υπόλοιπο τόνο , ώστε να έχουμε ένα πιο τρισδιάστατο αποτέλεσμα ανα πιρουνιά. Ρίχνουμε τα βρασμένα ζυμαρικά (βρασμένα σε νερό με αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου) στην σάλτσα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού . Σερβίρουμε με άφθονη παρμεζάνα.

Η σάλτσα μπορεί να γίνει και μόνο με τόνο ή μόνο με σαρδέλες, ενώ αν θέλουμε να προσθέτουμε λαχανικά , πχ οι ελιές και η κάππαρη είναι πολύ καλοί φίλοι αυτής της μακαρονάδας

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: