Φασόλια με σπανάκι

Είναι ήδη αρκετά καλοκαίρι για να φάμε φασολάδα. Απο την άλλη όσο και να καλοκαίριασε δεν μπορούμε να απαλείψουμε απο την διατροφή μας τα όσπρια. Το foodouple.gr εχει την λύση! Σπανακοφασόλια! Πολύ ωραία λέξη μην μου πεις. Φαγάκι μαμαδίστικο, ελαφρύτερο απο ότι φαντάζεστε και πιο καλοκαιρινό απο τα φασόλια που ξέρεις μέχρι τώρα

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ φασόλια μπαρμπούνια (μουλιασμένα για 8 ώρες ή και κατεψυγμένα)
  • 500 γρ σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ ελαιολαδο
  • 150 γρ χυμό ντομάτας
  • 1 κτσ πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μυρώνια ή άνηθο και δυόσμο
  • νερό για το μαγείρεμα
  • αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη ή πάπρικα γλυκεία

Εκτέλεση:

Νεροβράζουμε σε μια κατσαρόλα τα φασόλια μας μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε, σουρώνουμε και στην ιδια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι και τα καρυκεύματα μέχρι να ξανθύνουν . Προσθέτουμε το πελτέ τομάτας και τσιγαρίζουμε μισό λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τα φασόλια και το σπανάκι και τον χυμό ντομάτας στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του σπανακιού. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και το φρέσκο κρεμμυδάκι . Ρίχνουμε το νερό μας, τόσο ώστε να σκεπάζει το φαγητό μας και μαγειρεύουμε για 30-45 λεπτα.

Έχουμε κάνει αυτό το φαγάκι και με ρεβίθια και ήταν πεντανόστιμο. Γινεται και με όσπρια που σου περίσσεψαν απο την προηγουμένη , αλλά και αν το κάνεις λίγο πιο πικάντικο είναι τέλειος μεζές για τσιπουράκι

Καλή όρεξη

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: