Παπουτσάκια με ζυμαρικά

Σήμερα το foodouple.gr έχει μια νέα πρόταση και νέα εκτέλεση για ένα πάρα πολύ μαμαδίστικο φαγητό . Παπουτσάκια με κιμά, κλασσικά και αγαπημένα, που όμως αυτή την φορά έχουν και ένα twist , που λέγεται κοραλλάκι . Μελιτζάνες, κιμάς, ζυμαρικό και μπεσαμέλ κάνουν ένα πολύ νόστιμο φαγάκι. Είναι λίγο μπελαλίδικο, αλλά οικονομικότερο της κλασσικής συνταγής , μιας και ο κιμάς αντικαθίσταται με ζυμαρικό και είναι σαφώς λιγότερος.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 200 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 100 γρ κοραλλάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ χυμό ντομάτας
  • 50 γρ ηλιέλαιο
  • 50 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 500 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κύμινο
  • 50 γρ ελαιόλαδο για τον κιμά
  • 250 γρ νερό
  • παρμεζάνα και φρυγανιά για χρωμα
  • λάδι για το τηγάνισμα των μελιτζανών

Εκτέλεση:

Κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους . Τηγανιζουμε ελαφρώς την κάθε μελιτζάνα. Στραγγίζουμε το πολύ λάδι και τις αφήνουμε στην άκρη

Σε μια σωτέζα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και νερό. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε και το κοραλλάκι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτούν . Ανακατεύουμε διαρκώς να μην κολλήσουν.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ, προσθέτοντας στο λάδι το αλεύρι. Μόλις ανακατεύσουμε, τον ρού , προσθέτουμε το γάλα , αποσύρουμε μόλις πάρει βράση και δέσει αποσύρουμε απο την φωτιά.

Συνθέτουμε τα παπουτσάκια, γεμίζοντας την κάθε βαρκούλα μελιτζάνας με το μίγμα κιμά. Καλύπτουμε με μπεσαμέλ και ρίχνουμε τέλος την παρμεζάνα με την φρυγανιά

Ψήνουμε για 60 λεπτά στη μεσαία σχάρα στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς , μέχρι να έχουμε το τελειο γραντινάρισμα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: