Cinnamon rolls τσουρέκι

Ποιος θέλει και cinnamon rolls και τσουρέκι και όλα αυτά νηστίσιμα ή vegan; Πολύ σωστά καταλάβατε! Το foodouple.gr αυτής της εβδομάδας, φέρνει μια φανταστική συνταγή γεμάτη με ελληνικά μπαχαρικά και παντρεύει το vegan τσουρέκι με το κλασσικό Cinammon roll.

Τα υλικά με εξαίρεση το κακουλε ή το μαχλέπι τα έχετε σε όλα τα σπίτια, το πιο δύσκολο κομμάτι βρίσκεται στην αναμονή μεταξύ των φουσκωμάτων της ζύμης, που όμως και πάλι το foodouple εχει την λύση .

Υλικά :

  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 4 κτγ ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 1100 γρ αλεύρι για τσουρέκι
  • 150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ ζάχαρη καστανή
  • 300 ml χυμός πορτοκάλι
  • 200 ml σπορέλαιο
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Μισό κτγ μαστίχα σε σταγόνες
  • 1 κτγ μαχλέπι αλεσμένο
  • Μισό κτγ κακουλέ (κάρδαμο)
  • Λίγο αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • -1 κ.τ.σ νερό
  • 150 γρ μαργαρίνη
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ κανέλα

Εκτέλεση :
Στο γουδί χτυπάμε την μαστίχα , με το μαχλέπι , το κακουλέ και την ζάχαρη μέχρι να σπάσουν οι σταγόνες της μαστίχας και να ομογενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά.


Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την μαγιά , ζάχαρη και 2 κ.σ. αλεύρι με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.


Αφήνουμε τουλάχιστον ένα μισάωρο σκεπασμένο. Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι , το σπορέλαιο , τις ζάχαρες , το αλάτι και τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι ζάχαρες ή τα ανακατεύουμε με την βοήθεια ενός μίξερ.


Στον κάδο του μίξερ με την μαγιά προσθέτουμε το αλεύρι , το ξύσμα από τα πορτοκάλια , και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε με τον γαντζο, μέχρι να ξεκολλάει!


Αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος το ζυμάρι για 1,5 να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο. Ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε σε παραλληλόγραμμο σχήμα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το απλώνουμε σε ολη την επιφάνεια . Ρίχνουμε βροχηδόν την ζάχαρη και την κανελα.

Τυλίγουμε κατά μήκος σε ρολό σφιχτά. Κόβουμε σε κομμάτια ξεκινώντας απο την μέση προς τα έξω. Τοποθετούμε τα cinnamon rolls σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφηνουμε για αλλη μισή ωρα να διπλασιαστούν.

Ψήνουμε στους 180 αέρα για 40 λεπτά!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: