
Μαμά τι έχουμε σήμερα για πρωινό; Ωχ μια κόκκινη ζέβρα ξεπήδησε από τον φούρνο! Αυτος εδώ ο συνδυασμός, white και red velvet cake , θα σας ενθουσιασει. Εκτός ότι είναι πεντανόστιμος είναι και πολύ όμορφος! Συνδυάζει μάλιστα και το trend του zebra cake που σιγουρα εντυπωσιάζει παιδιά και πεθερές!
Υλικά:
- 250 ml ηλιελαιο
- 250 ml buttermilk (ή γάλα με 1 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι)
- 200 γρ ζάχαρη
- 500 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 αβγά
- 1 κτσ κακάο
- 1 baking powder
- 1 βανίλια
- κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- Λευκή κουβερτούρα για την επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ή σε μια μπασίνα, ρίχνουμε τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, με την βανίλια και το baking powder μέσα στο υγρό μίγμα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαριζ.
Χωρίζουμε το μίγμα μας σε δυο διαφορετικές μπασίνες. Στην μία μπασίνα ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί . Εκεί προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι το μιγμα να αποκτήσει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.
Αλευρωβουτυρώνουμε το ταψί ή την φόρμα του κέικ μας. Με την βοήθεια δύο κουταλιών της σούπας, παίρνουμε εναλλάξ από το λευκό και το κόκκινο μίγμα και ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας. Αναλυτικότερα, με ένα κουτάλι παίρνω από την μπασίνα με το λευκό μίγμα και ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας. Στην συνέχεια, παίρνουμε κόκκινο μίγμα και ριχνουμε στο κέντρο της προηγουμένης κουταλιάς που βρίσκεται ήδη μέσα στην φόρμα. Επαναλαμβάνουμε φτιάχνοντας ομόκεντρους κύκλους που οσο προσθέτουμε ζύμη τόσο κινούνται προς το χείλος της φόρμας
Ψηνουμε για 40′-50′ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς με αέρα. Ελέγχουμε πως είναι έτοιμο με το test του μαχαιριού. Ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με λευκή σοκολάτα