
Δεν είναι μπράουνι! Δεν είναι cookie! Είναι brookie! Τέλειο υβριδικό γλυκό από αυτά που λατρεύει το internet! Από κάτω ζουμερό brownie και από πάνω ζύμη απο cookies σοκολάτας! Μπουκιά και συχώριο! Τρώγεται καυτό με μια μπάλα παγωτού από πάνω ή και παγωμένο με σοκολάτες να λιγώνουν στο στόμα! Τραγανό από πάνω, ζουμερό από κάτω και στην μεση ρευστό! Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα κομμάτι!
Υλικά ( για ενα ταψάκι 20χ20):
Για την ζύμη μπραουνι:
- 250 γρ βούτυρο λιωμένο
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 100 γρ λευκή ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά
- 100 γρ κακάο σκόνη
- 80 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 100 γρ ψηφίδες σοκολάτας
- 1 κτγ αλάτι
- 1 βανιλίνη
Για την ζύμη μπισκότου:
- 150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 100 γρ λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
- 1/2 κτγ σόδα
- 1 βανιλίνη
- 1/2 κτγ αλάτι
- 100 γρ ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Για την ζύμη του κέικ, χτυπάμε την ζάχαρη με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενωθούν καλα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγα και συνεχίζουμε το χτύπημα! Κοσκινίζουμε τα άλευρα και τα ομοιογενοποιούμε στο μίγμα. Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε στο τέλος και τις σταγόνες σοκολάτας
Για την ζύμη των μπισκότων , χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε το αυγό και τέλος τα αρωματικά και το αλεύρι. Μόλις ομογενοποιηθούν , προσθέτουμε και τις ψηφίδες σοκολάτας. Παγώνουμε για μισή ώρα,
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε την ζύμη του brownie και την στρώνουμε ομοιόμορφα. Με το scoop του παγωτού , παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την ρίχνουμε πάνω από την ζύμη του κέικ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερα για 25-30 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο . Κρυώνουμε και απολαμβάνουμε