Banoffeemisu

Υβρίδιο Αλερτ!!! Έχουμε πει πολλές φορές μέχρι τώρα ποσό μας αρέσει να μπλέκουμε παραδόσεις, κουζίνες αλλα και να φτιάχνουμε υβριδικά γλυκά! Γλυκά που η βασική τους συνταγή διαφέρει από την δική μας ή γλυκά που τα έχουμε γνωρίσει κάπως αλλιώς! Εδώ έχουμε παντρέψει τα αγαπημένα μας γλυκά και έχουμε φτιάξει ένα νεο πολυ εντυπωσιακό γλυκο. Το banofeemisu ! Το banofeemisu είναι από την μέση και κάτω μπανόφι και απο την μέση και πανω Τιραμισου. Παμε να το φτιάξουμε;

Υλικά:

  • Μια συσκευασία σαβαγιάρ
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 2 μπανανες
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 50 γρ άχνη ζαχαρη
  • 100 γρ κακάο άγλυκο
  • 100 γρ καφέ της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε τον καφε και εμβαπτίζουμε σε αυτον τα σαβαγιάρ. Στην συνέχεια τα στρώνουμε στο πυρέξ ή το τσέρκι μας σαν βάση για την τούρτα μας. Η επόμενη σειρά υλικών απο μπανάνες τις οποίες έχουμε κόψει σε φέτες και στρώσει στην βάση απο σαβαγιάρ. Περιχύνουμε και το καραμελωμένο ζαχαρούχο και ολοκληρώνουμε ψύχοντας για μισή ώρα.

Στο μίξερ μας χτυπάμε την κρέμα με την άχνη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιήθουν. Το στρώνουμε πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο

Τέλος, όπως είθιστε στο Τιραμισου, κοσκινίζουμε το κακάο όσο πιο αέρινα γίνεται. Διατηρείτε στο ψυγείο αν και αποκλείεται να κρατήσει πάνω μια από μισή ώρα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: