
Ψάχνεις την απόλυτη σοκολατένια συνταγή; Τη νέα συνταγή που θα γίνει η συνταγή της χρονιάς ;Το γλυκο που θα φτιάχνεις σε κάθε γιορτή, event , σε ατομικές μερίδες , σε μεγάλα ταψιά και να τρως σε κομμάτια ή με το κουτάλι; Το foodouple.gr έχει την λύση . Cheesecake ferrero rocher! Ή πως τα αγαπημένα σου σοκολατάκια, έγιναν γλυκό ψυγείου από αυτά που προκαλούν εθισμό. Σοκολάτα; Εχουμε! Πραλίνα φουντουκιού; Εχουμε! Ξηρούς καρπους; Εχουμε! Μπισκοτένια βάση; Εχουμε! Κουταλια εχετε;
Υλικα (για 8 κομμάτια):
Για την βάση:
- 400 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 150 γρ βουτυρο
Για την κρέμα:
- 200 γρ κρέμα γάλακτος χυπημένη σε σαντυγί
- 200 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 200 γρ τυρί κρέμα
Για την γκανάζ:
- 200 γρ κρέμα γάλακτος
- 200 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ ψιλοκομμένα φουντούκια
Λίγα ferrero rocher σοκολατάκια για διακόσμηση.
Εκτέλεση:
Στο μούλτι μας τρίβουμε τα μπισκότα σε σκόνη . Λιώνουμε και ανακατευουμε το βούτυρο με τα μπισκότα μας μέχρι να δημιουργηθεί η υφή του βρεγμένου χώματος. Στο πυρεξ μας στρώνουμε τα μπισκότα και μ την βοήθεια ενός ποτηριού στρώνουμε σε ευθεία την βάση μας.
Στο μίξερ μας, χτυπάμε στην σαντιγί της κρέμας μας, κρύα απο το ψυγείο . Μέσα στην σαντυγί μας, ριχνουμε την κρέμα πραλίνας φουντουκιού και το τυρί κρέμα και χτυπάμε καλα σε κρέμα. Μόλις η κρέμα μας ομογενοποιηθεί , την ρίχνουμε πάνω από την βάση της και παγώνουμε για 30 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κρέμα της γκαναζ. Ζεσταίνουμε ελαφρώς χωρίς να βράσει . Μόλις η κρέμα μας ζεσταθεί, ρίχνουμε την κουβερτούρα μας, καλυτέρα να την έχουμε ψιλοκόψει νωρίτερα. Περιμένουμε δυο λεπτά και με ενα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει η κρέμα μας. Περιχύνουμε με αυτή την κρέμα τυριού.
Ρίχνουμε τα φουντούκια μας απο πάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλα! Γαρνίρουμε με σοκολατάκια ferrero rocher