Choco spaghetti

Αχ η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Ίσως η πιο αμφιταλαντευόμενη γιορτή του κόσμου! Ίσως η μοναδική μη θρησκευτική εορτή που γιορτάζεται παγκόσμια ! Άλλοι την θεωρούν εμπορική, άλλοι ερωτική, όμως νομίζουμε ότι για όλους είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον έρωτα και την χαρά. Το foodouple.gr , προφανώς και τα είχε συνταγή μόνο για του Αγίου Βαλεντίνου! Γιατί μην ξεχνάμε ότι το foodouple.gr είναι ένα blog φτιαγμένο απο ζευγάρι που μάλιστα ψάχνει αφορμή κάθε μέρα για γιορτή .

Ας μιλήσουμε για την σοκομακαρονάδα που φτιάξαμε και σας παρουσιάζουμε για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Πρόκειται για ένα νέο food trend, που μας έρχεται από τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης αλλά συναντάμε και εδώ τελευταία. Πρόκειται για μακαρονάδα στην όψη , όπου τα ζυμαρικά μας φτιάχνονται με φύλλα κρέπας και η σάλτσα μας είναι σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού. Για το εφέ του τυριού χρησιμοποιήσαμε τριμμένη καρύδα . Πάμε να δούμε υλικά;

Για τις κρέπες:

  • 200 ml γαλα
  • 200 γρ αλευρι γ.ο.χ
  • 2 αυγά
  • αλάτι

Για την διακόσμηση:

  • 150 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 20 γρ καρύδα τριμμένη
  • τρούφα, κας κας, διακοσμητικές καρδούλες , της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα, ρίχνουμε το γάλα μας και τα αυγά και χτυπάμε ελαφρώς. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο . Με ένα σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Θα έχουμε ένα ρευστό μίγμα.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε με την βοήθεια μιας κουτάλας της σούπας , μείγμα απο τις κρέπες και απλώνουμε κουνώντας το τηγάνι να πάει το μίγμα σε ολη την επιφάνεια. Μόλις σκουρύνουν οι άκρες, με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας ή σπάτουλας τα γυρνάμε να ψηθούν και απο την άλλη μεριά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας

Μόλις , κρυώσουν οι κρέπες μας, με ένα μαχαίρι ή με τον κόφτη της πίτσας, κόβουμε σε λωρίδες τις κρέπες μας . Το πάχος όπως και το μήκος μπορούν να διαφέρουν μεταξύ τους καθώς και τα φρέσκα ζυμαρικά συχνά είναι ακανόνιστα.

Σε ένα πιάτο, βάζουμε τα ζυμαρικά μας από κρέπα σε βουναλάκι. Ρίχνουμε απο πάνω την πραλίνα φουντουκιού και την καρύδα για το εφε τυριου.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: