Καλησπέρα σε όλους! Πρόσφατα κάναμε μια εξόρμηση στην Μάνη .Η Μάνη είναι μια ξεχωριστή
γεωγραφικη περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από τα πετρόκτιστα κτίρια της και την λιτή αλλά
ξεχωριστή κουζίνα της εξαρτημένη από τα προϊόντα που παράγει ο τόπος. Λάδι και αλεύρι
πρωταγωνιστούν όπως και το γάλα και το μελι. Ένα από αυτά που δοκιμάσαμε και θα σας
παρουσιάσουμε σήμερα ειναι γαλατοπιτα χωρίς φύλλο με καμμένη ωραία ζαχαριτσα από πάνω που θα σου δώσει την αίσθηση της κρεμ μπρουλε αλά ελληνικά!

Υλικά:
1100 ml γάλα
200γρ ζάχαρη
200 γρ καστανή ζάχαρη
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ κορν Φλάουερ
3 αυγά
1 βανιλινη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και τη ζάχαρη , ανακατεύουμε και βάζουμε στην φωτιά μέχρι να
πάρει μια βράση
Ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το σιμιγδάλι, το κόρν φλάουρ και την βανιλινη και
ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αβγά, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Όταν πάρει βράση το γάλα αφαιρούμε από το μάτι και με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε από το ζεστό
γάλα και ρίχνουμε λίγο λίγο στο άλλο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε ξανά το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει το μίγμα. Αφαιρούμε
από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί – κατά προτίμηση πυρίμαχο – που το έχουμε πασπαλισει από πριν με
σιμιγδάλι ρίχνουμε το μίγμα μας και το απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα.
Σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφαιρούμε
πασπαλιζουμε την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και με την βοήθεια ενός φλογιστρου
καψαλιζουμε την ζάχαρη . Εναλλακτικά ψήνουμε για λίγα λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία στο γκρουπ
προσέχοντας μη μας καεί!

Δημοφιλή τώρα