Καλησπέρα αγαπημένα μας φουνταπουλόνια!

Για σήμερα σας έχουμε μια συνταγή τόσο λαχταριστή που άμα την φτιάξετε δεν υπάρχει περίπτωση να μη την ξαναφτιάξετε!

Εύκολα και λαχταριστά γεμιστά soft cookies μέσα σε λίγη ώρα στο πιάτο σας!

Υλικά :

  • 170 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.τ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ καστανή ζάχαρη
  • 80 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανιλίνη
  • 1 αυγό
  • 200 γρ σταγόνες σοκολάτας
  • 120 γρ πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε προετοιμάζοντας την πραλίνα φουντουκιού. Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι ρίχνουμε 10-12 κουταλιές. Το βάζουμε στην κατάψυξη.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το baking powder , την βανιλίνη και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σταματάμε το μίξερ , ρίχνουμε τα στερεά υλικά και με μια μαρίς ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα και τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα και παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί στο οποίο προσθέτουμε αντικολλητικό χαρτί.

Με την βοήθεια ενός scoop παγωτού (ή περίπου 3 κ.τ.σ.) παίρνουμε ζύμη σε μπαλίτσα και την πιέζουμε στο κέντρο να κάνει μια μικρή γούβα στην οποία βάζουμε την παγωμένη μερίδα πραλίνας φουντουκιού και το κλείνουμε έτσι ώστε να φυλακιστεί στο κέντρο η πραλίνα και να μην έχει ρωγμές.

Τα τοποθετούμε στο ταψί με προσοχή να έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους και ρίχνουμε από πάνω και τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι οι άκρες να έχουν πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Τα αφήνουμε για 20 λεπτά να κρυώσει και απολαμβάνουμε!

Προαιρετικά όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε από πάνω χοντρό αλάτι.

Δημοφιλή τώρα