Τι να σας πρωτοπούμε για αυτο το γλυκό. Πρόκειται για την εξέλιξη της μπουγάτσας εντός πολλών εισαγωγικών, με tο ζαχαρούχο, αλλά είναι αφενός μεν next level αφετέρου πρόκειται για ένα τόσο πολυδιάστατο γλυκό που θα τους εκπλήξει όλους.

Υλικα:

  • 450 γρ φύλλο κρουστας
  • 250 γρ βούτυρο
  • 350 γρ καραμελωμένου ζαχαρούχου γάλακτος
  • 600 ml γάλα
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ φύστικία (Penauts)
  • 100 γρ ψηφίδες σοκολάτα

Σε ενα ταψί ή πυρέξ που έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς, τοποθετούμε τα φύλλα μας, σε σούρες. Δεν εχει σημασία να θα μπουν τα φύλλα κάθετα ή οριζόντια, αρκεί να γίνουν ακορντεόν ώστε να μπορέσει να ενσωματωθεί το μίγμα γάλακτος .

Λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε ομοιόμορφα στο σουρωτό μας φύλλο .

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς είτε αέρα , είτε στις αντιστάσεις για 15 ή 20 λεπτά αντίστοιχα.

Σε ένα μπώλ, προσθέτουμε το γάλα, το ζαχαρούχο και την βανίλια και ανακατεύομε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μια ρευστή κρέμα .

Μόλις ψηθούν τα φύλλα, περιχύνουμε με το μίγμα γάλακτος και ξαναψήνουμε για περίπου ισο χρόνο με την αρχική μας βάση. (15 – 20 λεπτά). Στα δέκα λεπτά ψησίματος ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε τα φυστίκια και τις ψηφίδες σοκολάτας.

Μόλις το γλυκό μας ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε

Δημοφιλή τώρα