Η φετεινή συνταγή για τον Βαλεντίνο, είναι ένα τρομερό cheesecake που κρύβει βαθιά γεύση και ιστορία . Αν είσαι απο αυτούς που δεν τρελαίνονται για σοκολάτα ή δεν τρώνε τα cheesecake επειδή έχουν μαρμελάδα, τότε αυτή η συνταγή θα σε συναρπάσει. Η προσθήκη δε της σοκολάτας lila pause θα σου ανοίξει νέους ορίζοντες.

Υλικα (για ένα ταψί/πυρέξ 20 εκ):

  • 500 gr μπισκότα τύπου digestive
  • 200 gr τυρί κρέμα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος παγωμένη
  • 150 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 σοκολάτες lila pause
  • Σιρόπι φράουλα
  • Σιρόπι σοκολάτα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπρίκι ή ένα κατσαρολάκι , λιώνουμε το βούτυρο μας . Στο μούλτι χτυπάμε τα μπισκότα, μέχρι να γίνουν σκόνη.

Μεταφέρουμε τα μπισκότα στο σκεύος μας και ενώνουμε με το βούτυρο προκειμένου η βάση μας να θυμίζει βρεγμένο χώμα . Μπορούμε να ισώσουμε με την βοήθεια ενος ποτηριού.

Χτυπάμε στο μούλτι και τις σοκολάτες μας. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω απο την βάση με τα μπισκότα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν

Στο κάδο του μίξερ , ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά να ομογενοποιηθούν . Σε αυτό το σημείο και αναλόγως με τους γευστικούς σας κάλυκες , μπορείτε να προσθέσετε λίγη αχνή ζάχαρη ώστε να γίνει πιο γλυκιά η κρέμα. Σε αυτή την συνταγή το αποφύγαμε γιατί έχει και σοκολάτες και σιρόπια .

Μεταφέρουμε την κρέμα μας , στην βάση με τα μπισκότα και με ενα κουτάλι ή την μαρίζ ισώνουμε την κρέμα μας. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ωστε να παγώσουν τόσο η κρέμα οσο και η βάση.

Όταν το γλυκό μας παγώσει καλά, ρίχνουμε σιρόπι φράουλα και σιρόπι σοκολάτα σε άναρχες στρώσεις.

Σερβίρουμε με φράουλες

Δημοφιλή τώρα