Αγαπημένα μας φουνταπουλόνια! Καθώς άρχισε η βδομάδα της τυρινής δεν θα μπορούσαμε παρά να ετοιμάσουμε για σας ένα αγαπημένο γλυκό που έχει ως βάση του το τυρί κρέμα και με μια μικρή προσθήκη που κάνει την διαφορά! Cheesecake φούρνου, μπουκιά και συγχώριο στο οποίο έχουν προστεθεί ψηφίδες σοκολάτας και πιστέψτε με έχουν κάνει την διαφορά. Απλά, με λίγα υλικά και λίγη ώρα μετά αυτό το θαύμα θα βρίσκεται στο πιάτο σας.

Υλικά:

  • 300 γρ μπισκότα digestive
  • 150 γρ μαργαρίνη λιωμένη
  • 500 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανιλίνη
  • 100 γρ ψηφίδες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας την βάση. Σε ένα μούλτι χτυπάμε τα μπισκότα καλά και τα τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ περίπου 28 εκ. ή σε μια ταρτιέρα, την οποία έχουμε βουτυρώσει. Ρίχνουμε την λιωμένη μαργαρίνη πάνω από τα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να πάει σε όλη την βάση. Με την βοήθεια του πάτου ενός ποτηριού πιέζουμε την βάση ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια μέχρι να σηκωθούν τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα μέχρι να κρυώσει καλά.

Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη και την βανιλίνη και χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το 1/3 της ποσότητας από τις ψηφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Περιχύνουμε το μίγμα στην βάση που φτιάξαμε με τα μπισκότα. Ρίχνουμε στο τέλος τις υπόλοιπες ψηφίδες σοκολάτας από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το φυλάμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.

Σερβίρουμε κρύο.

Δημοφιλή τώρα