Gnocchi φάβας με κρέμα παρμεζάνας

Σου αρέσουν τα νιόκι; Το Gnocchi είναι μια ποικίλη οικογένεια ζυμαρικών στην ιταλική κουζίνα. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που αποτελούνται από σιμιγδάλι, συνηθισμένο αλεύρι σίτου, αυγό, τυρί, πατάτα, ψίχουλα ψωμιού, καλαμποκάλευρο ή παρόμοια συστατικά, και πιθανώς συμπεριλαμβανομένων βοτάνων, λαχανικών και άλλων συστατικών, σύμφωνα με την Wikipedia. Τι είναι όμως τα νιόκι για την καρδιά; Είναι ένα νέο συναίσθημα που ανήκει σε όλους. Εδώ θα βρεις μια πρόταση που θα βάλει στην διατροφή σου την φάβα, ακόμα και αν σου φαίνεται το πιο βαρετό φαγητό στην γή

Για τα Νιοκι (συνταγή για 4 άτομα)

  • 500 γρ βρασμένη φάβα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

για την κρέμα παρμεζάνας

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ παρμεζάνα
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε την φάβα είτε σκέτη είτε με τα αγαπημένα μας λαχανικά μέχρι να λιωσει.

Στην συνέχεια χτυπάμε ελαφρά στο μουλτι, μέχρι να ομογενοποιηθεί σε υφή πουρέ ή κρέμας.

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τα καρυκεύματα και την παρμεζάνα ωσότου έχουμε μια ωραία μαλακή ζύμη. Χωρίζουμε σε κομμάτια και πλάθουμε κορδόνια. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε μικρές μερίδες των 5 εκ. Μαγειρεύουμε σε άφθονο αλατισμένο νερο που βράζει, μέχρι να ανεβούν στην επιφάνεια. Συλλέγουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Για να φτιάξουμε την κρέμα παρμεζάνας χρειαζόμαστε ένα τηγάνι ή μια κατσαρόλα μικρού μεγέθους που θα ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος . Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλα

Προσθέτουμε τα νιοκι φάβας στην σάλτσα που βράζει και ενσωματώνουμε

Καλη όρεξη

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: