Homemade american bagels

Κάποτε οι foodouple.gr πήγαν γαμήλιο ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Εκεί τρώγανε κάθε πρωί bagels για πρωινό και από τότε αποφάσισαν να τα φτιάχνουν και στο σπίτι! Είναι αυτά τα τέλεια μαλακά ψωμάκια με την τρύπα στη μέση τα οποία τρώγονται γεμιστά με ό,τι τραβάει η όρεξή σου καθώς και σκέτα! Άπαξ και δοκιμάσεις μετά θα τα ζητάς και θα τα φτιάχνεις συνέχεια! Πάμε να δούμε τα υλικά για 5-6 bagels :

Υλικά:

  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 300 γρ αλεύρι κίτρινο για ψωμί
  • 2 κτγ ξερή μαγιά ή 1 νωπή διαλυμένη σε λίγο νερό
  • λίγο αλάτι
  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό ή όσο πάρει η ζύμη
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • λίγο αυγό χτυπημένο
  • (Προαιρετικά για toppings) σουσάμι , νιφάδες βρώμης , παπαρουνόσπορος

Εκτέλεση :

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε τα αλεύρια με το αλατάκι και προσθέτουμε την μαγιά με την ζάχαρη.

Πρσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε καλά προσθέτοντας και το υπόλοιπο νεράκι σιγά σιγά και ξεκινάμε να ζυμώνουμε το ζυμαράκι μας μέχρι να γίνει λίγο σφιχτό και να κρατάει λίγη υγρασία . Η διαδικασία αυτή θέλει τουλάχιστον 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η γλουτένη. Μπορούμε να ζυμώσουμε και στο μίξερ με την βοήθεια του γάντζου.

Σκεπάζουμε το ζυμαράκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ζυμώνουμε ξανά , το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε για ένα τεταρτάκι ακόμα.

Κόβουμε το ζυμαράκι μας σε 5-6 μπαλίτσες ίσου μεγέθου και τα σκεπάζουμε για μισή ωρίτσα.

Παίρνουμε και τους κάνουμε μια τρύπα στην μέση με το δάχτυλό μας ή με την βοήθεια ενός καπακιού. Τα σκεπάζουμε ξανά και τα αφήνουμε για άλλη μισή ωρίτσα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 220 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το νερό χαμηλώνουμε την σε μεσαία ταχύτητα και με μια τρυπητή κουτάλα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα 2 bagels. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1,5 λεπτό και μετά τα γυρνάμε και από την άλλη μεριά και τα αφήνουμε στον ίδιο χρόνο. Στην συνέχεια τα βάζουμε στην άκρη να στραγγίξουν για λίγο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου σε λαδόκολλα.

Τα αλείφουμε με αυγό και αν θέλουμε εδώ τους βάζουμε σουσάμι ή σπόρους βρώμης ή παπαρουνόσπορο.

Τα ψήνουμε για 20 λεπτά (ανάλογα με τον κάθε φούρνο μπορεί να πάρει και 2 λεπτά λιγότερο αν είναι δυνατός ο φούρνος μας).

Είναι τέλεια ιδέα για σνακ και κολατσιό για το σχολείο! Μπορούμε να βάλουμε αλεύρι της αρεσκείας μας και να δοκιμάσουμε και σε διάφορες παραλλαγές όπως : με παντζάρι , με χαρούπι , με κρεμμύδι , με ελιά , με καρότο , με σοκολάτα και cranberries και άλλα τόσα!

Και για μπόνους κάποιες ιδέες για να τα γεμίσουμε :

Με τυρί κρέμα και γαλοπούλα . Με τυρί κρέμα και μαρμελάδα (δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!). Με τυρί , ζαμπόν και μαρουλάκι. Με αυγό και μπέικον. Με burger! Με μοτσαρέλα , πέστο και ντοματούλα. Vegan με χούμους , ντοματούλα και κρεμμυδάκι. Η λίστα δεν έχει τελειωμό!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: