Πουρές Λαχανικών

Σε αυτό το σημείο θα σας αφηγηθούμε μια σύντομη ιστορία. Κάποια στιγμή θελήσαμε να φτιάξουμε μια βελουτέ πατάτας με λαχανικά. Για κάποιο λόγο απέτυχε και έπηξε αρκετά και η υφή θύμιζε αυτήν ενός πουρέ. Δοκιμάζοντάς τον όμως έμελλε να μας ξετρελάνει και έτσι τον φτιάχνουμε συχνά πυκνά.

Υλικά:

  • 5-6 πατάτες
  • 1 πράσο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 κγ αλάτι
  • 1 κγ πιπέρι
  • 1 κγ κάρυ
  • 1/2 κγ κανέλα
  • 2 κγ ελαιόλαδο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα κόβουμε κι αυτά σε κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στον τρίφτη. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε και τα λαχανικά μας. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας και σοτάρουμε για περίπου 2 με 3 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό μας , ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε να πάρει βράση. Μετά από περίπου 15 με 20 λεπτά – ανάλογα με το μέγεθος που έχουμε κόψει τα λαχανικά μας – και αφού μαλακώσουν αρκετά οι πατάτες ώστε να μπορούν να κόβονται εύκολα με ένα πιρούνι τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και με την βοήθεια ενός μπίμερ (ή με πρες πουρέ ή και ακόμα με ένα πιρούνι αν έχουμε υπομονή!) ανακατεύουμε παντού για να ομογενοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα κομμάτια και να πάρει την υφή του πουρέ που μας αρέσει.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε και μπαχαρικά και σερβίρουμε!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: