Είναι η σαλάτα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου; Είναι!!! Μέχρι την προηγουμένη δεκαετία, η σαλάτα ήταν το πιάτο με τα μαραμένα μαρούλια στο κέντρο του τραπεζιού δίπλα στα ψητά ή η χωριάτικη που ολοι λατρεύουμε να βαριόμαστε. Στα 90’s ανεβήκαμε λεβελ και μάθαμε την σαλάτα του Καίσαρα, του σεφ κλπ Στα 00’s όμως η σαλάτα είναι γεύμα, επιλογή για το ταπεράκι και άποψη! Έτσι και εμείς εδώ βάλαμε τα δυνατά μας να φτιάξουμε μια σαλάτα όλο Θρέψη και νοστιμιά, με όλα τα υλικά που λατρεύει η γενιά μας.

Υλικα (για σαλατα 4 ατόμων):

  • 150 γρ κινόα
  • 200 γρ βρασμένα ρεβύθια
  • 1 γλυκοπατατα
  • 1 πιπερια πρασινη κερατο
  • 10-12 ντοματίνια
  • 2 κτσ φυστικοβούτυρο
  • ελαιολαδο
  • βαλσαμικό ξύδι
  • 1 κτγ μουστάρδα
  • 1 κτγ μέλι ή σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα, και καθαρίζουμε και κόβουμε την γλυκοπατάτα μας σε μικρούς κύβους. Ψήνουμε για ενα τέταρτο μέχρι να μαγειρευτεί η γλυκοπατάτα μας

Βράζουμε την κινόα και τα ρεβύθια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου . Κόβουμε τα ντοματίνια μας στην μέση, ενώ κόβουμε σε λεπτές φέτες και την πιπεριά μας .

Σε ένα πιάτο βαθύ, προσθέτουμε την κινόα , την γλυκοπατάτα, τα ρεβύθια, οι πιπεριές και τα ντοματίνια . Ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά της βινεγκρετ με φυστικοβούτυρο και με την βοήθεια ενός πιρουνιού την χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί .

Περιχύνουμε την σάλτσα μας στην σαλάτα και σερβίρουμε.

Δημοφιλή τώρα