Αγαπημένα μας φουνταπουλόνια ! Τι σας έχουμε σήμερα; Μια πολύ αγαπημένη και εύκολη συνταγή πρωινού και κολατσιού! Σπιτικά κρουασάν σοκολάτας (pain au chocolate)! Πάμε να το φτιάξουμε και να μυρίσει όλο το σπίτι μας σαν γαλλικός φούρνος :

Υλικά :

  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 7 γρ μαγιά ξηρη
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 550 γρ αλεύρι
  • Μπάρες μαύρης σοκολάτας (θα χρειαστεί περίπου 1,5 πακέτο)
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση :

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη την μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρώς! Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αλάτι κ συνεχίζουμε το ανακάτεμα! Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι , το βούτυρο και δημιουργούμε μια ζύμη πολύ αφράτη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο αλέυρι.

Αφήνουμε στην λεκάνη σκεπασμένο το ζυμάρι μας για να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά.

Μόλις φουσκώσει η ζύμη μας χωρίζουμε σε δύο μέρη , αλευρώνουμε μια επιφάνεια και απλώνουμε το πρώτο μέρος με έναν πλάστη μέχρι να δημιουργηθεί μια όχι πολύ λεπτή ζύμη. Με την βοήθεια ενός πιτσοκόφτη κόβουμε κάθετα σε ομοιόμορφες λωρίδες την ζύμη μας – περίπου 7 εκ μήκος η καθεμία.

Βάζουμε μια μπάρα σοκολάτας σε κάθε ένα κομμάτι ζύμης και τυλίγουμε σαν ρολό μέχρι να κλείσει. Το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί που έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.

Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό και αλείφουμε με ένα πινέλο τα κρουασάν.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Δημοφιλή τώρα