Ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά Ει! Και τι θέλεις τις γιορτές ; Να μυρίζει το σπίτι γλυκό! Και τι αγαπημένο γλυκό από ένα αφράτο ,κόκκινο κέικ!!! Αυτή την φορά συνδυάσαμε το κέικ, την κρέμα και χρώματα και φτάσαμε σε ένα πολύ πολύ ωραίο κέικ που γίνεται από φίλος του καφέ μέχρι η φετινή σου βασιλόπιτα!

Υλικά:

  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ χυμό πορτοκαλιού
  • 3 αυγά
  • 200 ml ηλιέλαιο
  • κοκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1 συσκευασία άνθος αραβοσίτου
  • 650 ml γάλα
  • ψηφίδες κουβερτουρα, κρανμπερις

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκια ρίχνουμε 500 ml γάλα να ζεσταθεί! Σε ένα ποτηράκι βάζουμε την άνθος, λίγη ζάχαρη και 150 γρ γάλα και ανακατεύουμε.

Λιγο πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το μίγμα κι ανακατεύουμε καλά! Τραβάμε από το μάτι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για ένα λεπτό μέχρι να κάνει φουσκάλες και τραβάμε!

Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει καλά!

Στον κάδο του μίξερ , ρίχνουμε τα αυγά το χυμό το ηλιέλαιο και την ζάχαρη να χτυπηθούν!

Προσθέτουμε βροχηδον το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα! Ρίχνουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέχρι το μίγμα μας να γίνει κατακόκκινο!

Σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα του κέικ.

Σε ένα κορνέ βάζουμε την κρέμα μας και κάνουμε γραμμές πάνω από το κέικ σε καρό.

Προσθέτουμε ψηφίδες σοκολάτας και κρανμπερις .

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα ή αντιστάσεις για περίπου 45-50 λεπτά και για να βεβαιωθουμε κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι όπου έχει ζύμη κεικ

Δημοφιλή τώρα