Τα κάστανα αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα τους και εδώ στο foodouple.gr αποφασίσαμε να φτιάξουμε με αυτά ένα γλυκό που είναι μια τέλεια επιλογή για τα Χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Έχεις δοκιμάσει καστανόπιτα με σοκολάτα; Και οσο εμείς την τρώμε για πρωινό τώρα που γράφουμε εσυ δες τα υλικά

Υλικά (για ένα ταψί 25 εκ)

  • 4 αυγά
  • 250 Ml γάλα
  • 250 Ml ηλιέλαιο
  • 500 γρ βρασμένα κάστανα
  • 250 γρ καρυδια
  • 100 γρ ζάχαρη
  • κανέλα
  • γαφυφαλλο
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σιρόπι

  • 400 Ml νερό
  • 600ml ζάχαρη
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι/ φλούδα ή κανέλα

Για το γλασσο:

  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ κουβερτουρα

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τα αυγα και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφικτή

Σε ενα μπώλ με το σύρμα- η διαδικασία γίνεται και με το χέρι και με το μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στο μίγμα, το γάλα, το ηλιέλαιο και τα μπαχαρικά μας.

Στο μουλτι χτυπάμε τοσο τα κάστανα , όσο και τα καρύδια σε χοντρά όμως κομμάτια όχι τελείως πούδρα. Τα προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών.

Ανακατεύουμε το μίγμα του κέικ με την μαρέγκα βάζοντας λίγο λίγο το ελαφρύτερο μίγμα στο βαρύτερο.

Βάζουμε το κέικ μας σε αλευροβουτυρομένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45′-50′.

Μόλις το κέικ μας ψηθεί και κρυώσει, βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα υλικά του σιροπιού και μετράμε 5 λεπτά απο την ώρα που θα πάρει βράσει . Περιχύνουμε το γλυκό μας με αυτό, οσο είναι ζεστό και περιμένουμε να απορροφηθεί όλο

Σε ένα κατσαρόλακι, βάζουμε την κρέμα μας να ζεσταθεί , και πριν βράσει προσθέτουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη . Ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Περιχύνουμε το γλυκό μας.

Δημοφιλή τώρα