Τα Χριστούγεννα είναι πλέον πολύ κοντά! Όλα τα σπίτια αναμένεται να γεμίσουν μυρωδιές , πολύχρωμα φώτα και μουσικές! Τα τραπέζια με τις οικογένειες αυτές τις μέρες θα έχουν την τιμητική τους και αυτή τη φορά σας έχουμε ακόμα μια φρέσκια πρόταση για την συνοδευτική σαλάτα. Χριστουγεννιάτικη τυροκαφτερή με κάστανα , και ρόδι. Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολύ δένουν όλα τα υλικά μαζί!

Υλικά :

  • 100 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ φέτα
  • 2-3 κάστανα
  • 100 ml χυμός ρόδι
  • 1 πιπεριά πράσινη καυτερή
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση :

Ξεκινάμε με τα κάστανα. Τα χαράζουμε με προσοχή με ένα μαχαίρι σταυρωτά και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Μπορούμε εναλλακτικά να πάρουμε έτοιμα βρασμένα που πουλάνε σε κάποια super markets. Ξεφλουδίζουμε τα κάστανα , τα κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μούλτι. Ρίχνουμε από πάνω το ανθότυρο και την φέτα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά και ρίχνουμε την μισή στο μούλτι. Συνεχίζουμε με τον χυμό ροδιού , το ελαιόλαδο , το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε όλα να ομογενοποιηθούν και να πάρουν την υφή αλοιφής. Αν χρειάζεται παραπάνω υγρασία προσθέτουμε λίγο ακόμα χυμό. Στο τέλος προσθέτουμε και την υπόλοιπη πιπεριά και ανακατεύουμε.

Μπορούμε να την καταναλώσουμε είτε σκέτη με ψωμάκι , είτε συνοδευτικά με τα κρεατικά , ακόμα και σε σάντουιτς!

Δημοφιλή τώρα