Πολυαγαπημένα μας φουνταπουλονια καλή και μαγική χρονιά να έχουμε όλοι! Για την πρώτη συνταγή του χρόνου σας έχουμε κάτι που αποκλείεται να περάσει απαρατήρητη! Κυδωνοπιτα η οποία λιώνει στο στόμα και συνδυάζεται τέλεια με καφεδάκι , ενω μπορεί να καταναλωθεί και σαν επιδόρπιο.

Υλικά :

• 3 κυδώνια

• 3 αυγά

• 5 κ.τ.σ. ζάχαρη

• 120 ml γάλα

• 2 κ.τ.σ. σπορελαιο

• 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

• σαντιγύ για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε αρκετά λεπτές ομοιόμορφες φέτες.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε το γάλα και το σπορελαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι το οποίο το έχουμε κοσκινησει και χτυπάμε ελαφρά.

Προσθέτουμε στο μίγμα τα μισά κυδώνια και ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρις. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα και κάνουμε την ίδια διαδικασία μεχρι να καλυφθούν όλα με το μίγμα.

Σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ στην οποία έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί βάζουμε τα κυδώνια τα οποία προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν στην ίδια φορά. Μόλις τελειώσουμε με τα κυδώνια ρίχνουμε από πάνω το μίγμα που έμεινε. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αέρα για 40 λεπτά. Βάζουμε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλα σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Ιδανικά όλο το βράδυ. Προτού σερβίρουμε αφαιρούμε από το ψυγείο και προαιρετικά σερβίρουμε με σαντιγύ.

Δημοφιλή τώρα