Με αυτή την συνταγή και επίσημα εγκαινιάζουμε μια νέα στήλη στο blog μας , όπου διαλέγουμε προϊόντα Π.Ο.Π και μαγειρεύουμε με αυτά. Αφού πρόσφατα κάναμε ένα μεγάλο roadtrip στην ευρύτερη περιοχή και φάγαμε αρκετό κατίκι , αποφασίσαμε να πειραματιστούμε με αυτό, εκτός ενός πλατώ με τυριά ή μιας πίτας και να φτιάξουμε ενα γλυκό πολυ γνωστό αλλα με νέα Ελληνική Διάθεση και λιγότερες θερμίδες.

Υλικά:

  • 200 γρ κατίκι Δομοκού
  • 100 γρ κρέμα γαλακτος χτυπημένη σε σαντυγί
  • 1 συσκευασία σαβαγιάρ
  • 100 γρ εσπρεσσο
  • 100 γρ αχνη ζαχαρη
  • Κακάο αγλυκο για την επικάλυψη
  • 30 γρ κονιάκ ή άλλο αλκοόλ – προαιρετικά

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη για να χτυπηθεί, μέχρι να αποκτήσει υφή σαντυγί. Προσθέτουμε σε δόσεις και την άχνη που θα την βοηθήσει πολύ να αναπτυχθεί.

Προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας και το κατίκι. Αν σας φανεί οτι έχει σβώλους, μπορείτε να το περάσετε από μια σιτα .

Σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε τον καφέ μας- μπορούμε προαιρετικά να βάλουμε και αλκοόλ σε αυτό το σημείο.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα τοποθετούμε στο πυρέξ μας το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε την μισή κρέμα στο πυρέξ. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και κρέμα.

Με ένα κόσκινο, καλύπτουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει

Δημοφιλή τώρα