Ο Βαλεντίνος είναι πολύ κοντά! Και εμείς είμαστε εδώ όπως πάντα, για να σας προτείνουμε ένα πολύ ωραίο πιάτο που μπορείτε με λίγα βήματα και πολύ λίγα υλικά να φτιάξετε μόνοι σας και να περιποιηθείτε το ταίρι σας ή/και τον εαυτό σας! Σπιτικά ραβιόλι και δεν περιγράφουμε άλλο!  

Υλικά:

Για την ζύμη:

  • 400 γρ αλεύρι (κατά προτίμηση σκληρό)
  • 4 αυγά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την γέμιση:

  • 50 γρ ανθότυρο ή ρικότα
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για την σάλτσα:

  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με αλάτι σε ένα μπολ. Φτιάχνουμε ένα μικρό λόφο στον πάγκο εργασίας από το αλεύρι και ανοίγουμε μια γούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε λίγο λίγο τα αυγά και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.

Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη και προσθέτουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού το χρώμα. Αν χρειάζεται υγρασία προσθέτουμε ελαιόλαδο. Τυλίγουμε την ζύμη σε μια μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολάκι.

Στον πάγκο εργασίας μας ανοίγουμε με πλάστη την ζύμη καλά μέχρι να έχουμε ένα λεπτό φύλλο. Εναλλακτικά για πιο εύκολα αν έχουμε μηχανή την ανοίγουμε εκεί.

Όταν έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κόβουμε με έναν κόπτης πίτσας σε ομοιόμορφα παραλληλόγραμμα φύλλα. Παίρνουμε το ένα φύλλο, αλείφουμε με λίγο νεράκι τις άκρες και την μέση. Τοποθετούμε στο κέντρο το κάθε ενός μια μικρή ποσότητα από την γέμιση.

Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, πιέζουμε ενδιάμεσα και κόβουμε σε μικρότερα παραλληλόγραμμα στο επιθυμητό μέγεθος. Φυσικά μπορούμε να φτιάξουμε και σε άλλα σχήματα αν το θέλουμε! Αν θέλουμε εναλλακτικά υπάρχουν στο εμπόριο εργαλεία ζύμης και ζυμαρικών που κάνουν την διαδικασία πιο εύκολη!

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε λίγα λίγα τα ραβιόλι για λίγα λεπτά και πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε παρμεζάνα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Σερβίρουμε ζεστά.

Δημοφιλή τώρα