Bao buns με κοτόπουλο

Πείτε την αλήθεια. Ποιος δεν έχει λαχταρήσει ένα αφράτο bao bun; Αυτά τα πανδιάσημα πλέον ψωμάκια ατμού έχουν τρελάνει μικρούς και μεγάλους και όχι άδικα. Η σωστή ονομασία είναι γκούα μπάο που σημαίνει κομμένο ψωμί. Πρόκειται για ένα δημοφιλές φαγητό δρόμου σε πολλές χώρες της Ασίας και το οποίο έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς και σε αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου.

Υλικά :

  • 370 γρ αλεύρι γοχ
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 200 ml γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 3 κτσ σπορέλαιο
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 200 ml κτσ ελαιόλαδο
  • 500 γρ κοτόπουλο φιλέτο
  • 100 γρ τριμμένη φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 αγγούρι
  • 100 γρ φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό και προσθέτουμε ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύοντας. Αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι , το μίγμα της μαγιάς το 1/2 κτγ αλάτι και 3 κτσ σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι , σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον μια ώρα.

Στο ενδιάμεσο ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Κόβουμε το φιλέτο σε 6 όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου , στην συνέχεια τα βουτάμε στα αυγά που έχουμε χτυπήσει και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά – όπου έχουμε προσθέσει αλάτι , πιπέρι και παρμεζάνα.

Τηγανίζουμε το κοτόπουλο με προσοχή σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στον φούρνο σε λαδόκολλα για 25 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε το αγγούρι μας σε φετούλες.

Όταν το ζυμάρι μας φουσκώσει το χωρίζουμε σε 6 ομοιόμορφες μπάλες και τις ζυμώνουμε. Ανοίγουμε μία μία με έναν πλάστη ελαφρά , δεν θέλουμε να είναι πολύ λεπτό το ζυμάρι. Με ένα κουπάτ κόβουμε σε ομοιόμορφους κύκλους το ζυμάρι και στην συνέχεια βρέχουμε απαλά στη μία πλευρά και διπλώνουμε με την άλλη.

Ετοιμάζουμε το σκεύος ατμού όπου θα μπουν τα ψωμάκια. Αν δεν διαθέτουμε μπορούμε ν βάλουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα λίγο νερό να βράζει και από πάνω ένα σουρωτήρι με αντικολλητικό χαρτί. Προσοχή να μην ακουμπά το νερό τα ψωμάκια. Τοποθετούμε όσα ψωμάκια χωράνε αφήνοντας κενό μεταξύ τους. Σκεπάζουμε το σκεύος μας και αφήνουμε για 15 λεπτά, Αφαιρούμε με προσοχή.

Ανοίγουμε προσεχτικά στην μέση τα ψωμάκια και τοποθετούμε τις φετούλες αγγούρι, κοτόπουλο και το φυστικοβούτυρο. Απολαμβάνουμε άφοβα!

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: