
Όλοι εσείς που μας ακολουθείτε τόσο χρόνια γνωρίζετε οτι η δεύτερη μεγάλη μας αγάπη μετά την μαγειρική είναι τα ταξίδια . Ένα από τα πιο μαγικά και αναπάντεχα ωράια ταξίδια που έχουμε κάνει είναι στο Βέλγιο, στην πατριδα της σοκολάτας, της Βάφλας και των τηγανιτών πατατών .
Μια τέτοια βέλγικη αναπαράσταση , φέραμε και σήμερα στο blog για να σας παρουσιάσουμε τις βάφλες του foodouple. gr. Συχνά μας τις ζητάτε και εμείς με τη μεριά μας θέλουμε πάντα να ακούμε τις ανάγκες σας. Έτσι σήμερα θα βρείτε στο blog την δική μας συνταγή για τις πιο αφράτες και μαγικές βάφλες . Μια συνταγή που δεν θα αλλάζεις με τίποτα.
Υλικα:
- 250 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις
- 10 γρ Baking powder
- 1/2 κτγ αλάτι
- 50 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γρ ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
- 500 Ml γαλα
- βανίλια (προεραιτικά)
Εκτέλεση:
Σε μία λεκάνη, ρίχνουμε το γάλα το ηλιέλαιο και τα αυγά και ανακατευτούμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και την βανίλια .
Ρίχνουμε λίγο – λιγο το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τέλος και το baking powder. Η υφή που θέλουμε είναι ενας παχύρευστος χυλός.
Ζεσταινουμε και βουτυρώνουμε την βαφλιέρα ή την τοστίερα μας . Με την βοήθεια μας κουτάλας ρίχνουμε μίγμα απο τον χυλό μας και περιμείνουμε να ψηθεί και να πάρει χρώμα .
Γαρνίρουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας