Παγωτό πραλίνα μπισκότου

Το σπιτικό παγωτό εχει γίνει πολύ εύκολη υπόθεση, την τελευταία δεκαετία οι μοντέρνες οικογένειες φτιάχνουν παγωτό βανίλια, κακάο, φράουλα και αλλα φρούτα. Nice creams , vegan παγωτά, σορμπε και τόσα άλλα

Στο foodouple.gr ξεκινάμε την καλοκαιρινή σεζόν με ενα παγωτό πολύ διαφορετικό . Τα καραμελωμένα μπισκότα Lotus εχουν μπει για τα καλα στην ζωή μας. Αναπτύχθηκαν στο Βέλγιο στην κάρδια της Ευρώπης και αρχίζουν και βρίσκουν την θεση τους και στην ζαχαροπλαστική όπως ακριβώς και τα oreo. Το άλειμμα αυτων των μπισκότων μας δίνει μια μοναδικη πραλίνα μπισκότων που αναβαθμίζει όλα τα γλυκα. Ετσι, και εμείς εδώ, φτιάξαμε ενα παγωτό βασισμένο σε αυτη την πραλίνα μπισκότου, που μας φέρνει αρώματα καραμέλας , κανέλας και μπισκότου, όσο κανένα άλλο. Το καλύτερο; Εχει μονο τρία υλικά!

Υλικα:

  • 300 γρ ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ κρεμα γαλάκτος
  • 300 γρ άλειμμα lotus

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος παγωμένη μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το ζαχαρουχο και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Μέχρι τώρα έχουμε την βάση για καθε σπιτικο παγωτό χωρις παγωτομηχανή. Αφαιρούμε απο το μίξερ και προσθέτουμε σε δόσεις το άλειμμα πραλίνας μπισκότου και ανακατεύουμε με ενα σύρμα ή την μαρίζ μας.

Μεταφέρουμε σε ενα μπώλ ή μια φόρμα του κέικ, μεταλλική ή πλαστική για να είναι ανθεκτική στην ψύξη, το μίγμα μας . Καταψύχουμε για τουλάχιστον 6 ωρες. Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε ενδιάμεσα τριμμένα μπισκότα

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: